Kuka jami?

Duunari-jamppa

Oon saanut kasvaa duunariperheessä, jossa arvostetaan ahkeruuden lisäksi myös sivistystä. Vanhempani ovat aina tukeneet koulunkäyntiäni ja patistaneet oma-aloitteisuuteen unohtamatta kuitenkaan yhteistyön merkitystä.

Toisaalta mua on kannustettu myös työntekoon, ja mun työura alkoikin jo 14-vuotiaana jäätelökioskilta. Sen jälkeen oon työskennellyt myös juniorivalmentajana, erotuomarina, myyjänä ja varainhankkijana.

Yliopisto-opintojen ohella oon ollut myös tutkimusharjoittelijana evoluutiobiologian tutkimusryhmässä, jossa mun työ koski antibioottiresistenttejä bakteereja vastaan käytettäviä yhdistelmähoitoja.

Opiskelija-jamppa

Kirjoitin ylioppilaaksi Seinäjoen lukiosta keväällä 2018. Nykyään opiskelen Helsingin yliopistossa molekyylibiotieteitä ja ympäristötaloutta.

Visioni on hankkia tietoa ja osaamista mahdollisimman laajasti sellaisilta aloilta, joiden kautta voin olla mukana kestävässä kehityksessä mahdollisimman isolla panoksella.

Oon puuhaillut yliopistolla aktiivisesti ainejärjestö- ja opiskelijalähettilästoiminnan parissa.

Poliitikko-jamppa

Liityin Vihreisiin vuonna 2018 muuttaessani Seinäjoelta Helsinkiin, sillä halusin maksimoida oman panokseni yhteiskunnan kehittämisessä kestävämmäksi.

Vihreissä nuorissa toimin ensin vuonna 2019 ympäristöpoliittisessa työryhmässä ja olin mukana nostamassa Atte Harjanteen eduskuntaan.

Vuonna 2020 istuin Vihreiden nuorten liittohallituksessa ja vastasin liiton ympäristöpolitiikasta. Lisäksi puheenjohdin Vihreiden nuorten ympäristöpoliittista työryhmää. Syksyllä 2020 olin ehdolla HYY:n edarivaaleissa Vihreiden listalla, ja tulin valituksi edustajistoon kaudeksi 2021-2022.

Vuonna 2021 jatkan Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsenenä, mutta ympäristöpoliittinen vastuu on vaihtunut talouspolitiikkaan. Lisäksi toimin Irti fossiilitaloudesta -ohjelmatyöryhmän puheenjohtajana.

Seuraava askel on kuntavaalit 2021. Kampanjassani haluan painottaa isojen ilmastotoimien kiireellisyyttä ja ilmastokriisin huomioimista kaikessa päätöksenteossa, koska kaikki politiikka on pohjimmiltaan ilmastopolitiikkaa. Muita mulle tärkeitä asioita on nuorten ja opiskelijoiden aseman parantaminen, tasa-arvon edistäminen ja laadukkaiden julkisten terveyspalvelujen takaaminen kaikille stadilaisille.